Groei Mindset

Mindset is de manier waarop mensen over dingen denken en hoe ze met dingen omgaan.

Bij een vaste mindset zijn mensen geneigd om negatieve gedachten te hebben zoals: “het lukt me nooit” of “wat ben ik toch een sukkel”. Mensen met deze vaste mindset zullen niet snel doorzetten of iets nieuws beginnen. De vaste mindset wordt veelal met de Engelse term ‘fixed mindset’ aangeduid. Daar tegenover staat de ‘growth mindset’, de zogenaamde groei mindset. Mensen met een groei mindset zijn eerder geneigd tot positieve gedachten als: “ik probeer het gewoon en zie wel of het lukt” of “ik mag fouten maken, daar leer ik van”.

Hoe kom je nou aan een vaste of groei mindset? Een deel daarvan ligt in je genen vast. Sommige mensen zijn nou eenmaal eerder geneigd overal de risico’s van in te zien waar anderen juist eerder de kansen zien. Een ander deel wordt gevormd door de ervaringen die je opdoet. In je gezin, in de buurt, op school.

Hoogbegaafde kinderen ontwikkelen eerder een vaste mindset. Zij leggen van nature de lat erg hoog voor zichzelf. Als zij opgroeien kunnen zij veel al in één keer, zonder oefenen. Zij hebben niet geleerd dat fouten maken oké is. Ik heb hier een blog over geschreven, daar kan je meer lezen over mindset bij hoogbegaafde kinderen.

 

Jouw kind:

- denkt vaak "ik kan dit niet" of "ik leer dit nooit!"
- gaat moeilijk werk uit de weg
- laat niet zien wat het kan
- is perfectionistisch, legt de lat voor zichzelf erg hoog
- is bang om fouten te maken (faalangst)

Tijdens de Thino Think Challenge! wordt jouw kind uitgedaagd om:

- negatieve, niet helpende gedachten te herkennen
- deze gedachten om te zetten in positieve, helpende gedachten
- te beginnen aan een moeilijke taak
- de lat voor zichzelf wat lager te leggen
- te accepteren dat fouten maken mag

Wil je ook dat je kind meer zelfvertrouwen heeft, moeilijk werk een uitdaging vindt en fouten durft te maken? Geef hem of haar dan op voor de Thino Think Challenge! In 6 bijeenkomsten in Hilversum gaat je zoon of dochter de uitdaging aan met zijn of haar eigen gedachten. Niet helpende gedachten zetten ze om in helpende gedachten waardoor ze op eigen kracht verder kunnen.


Voor slechts € 379 incl BTW kan jouw zoon of dochter meedoen aan de Thino Think Challenge!

(Individueel of in groepsverband mogelijk.)

 

Heb je nog vragen of wil je je zoon/dochter aanmelden? Neem contact met me op!