Mijn naam is Sheila van Horn.

 

Na mijn studie aan de Pabo heb ik Orthopedagogische wetenschappen gestudeerd en werkte ik in het basisonderwijs in verschillende groepen.  Daarna ben ik beleidsmedewerker bij een kleine gemeente geweest. Na een aantal jaren bleek dat niet helemaal 'mijn ding' en begon het werken met kinderen weer te kriebelen.

 

Na tijdelijk werk bij een peuterspeelzaal en in de kinderopvang, heb ik jaren als pleegzorgbegeleider gewerkt. Ik heb veel gezinnen ondersteund (pleegouders, ouders en kinderen) in de opvoeding, op scholen en elders waar nodig.

 

In mijn bedrijf Thino komen opvoeding en onderwijs samen.

Opvoeden vraagt iets anders van je als ouder/leidster dan het geven van onderwijs van je vraagt als leerkracht.

Beide zijn echter ontzettend belangrijk voor een harmonieuze ontwikkeling van je (vermoedelijk of uitzonderlijk) hoogbegaafde kind.

 

Ik ben er voor begeleiding aan jou en je kind, voor ondersteuning en coaching van professionals.

 

Thino richt zich met name op (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen, ouders en andere betrokkenen.

 

Mijn missie is het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid onder ouders en professionals.

 

Al tijdens mijn stages voor de Pabo vond ik hoogbegaafde kinderen erg interessant. Ik kon maar niet begrijpen dat een meisje dat in groep 1 al kon lezen, in groep 3 mee moest doen met het leggen van het woordje v-i-s op de leesplank.

 

Mijn interesse in hoogbegaafdheid is altijd gebleven. Ik heb er ontzettend veel over gelezen en sinds ik weet dat ik zelf hoogbegaafd ben, begrijp ik het steeds beter en zie ik wat er allemaal bij komt kijken: het proces van acceptatie, (h)erkenning, je behoeften én de hoge mate van sensitiviteit (HSP).

 

Ik ben een autodidact 'pur sang' en houd de laatste ontwikkelingen bij door erover te lezen, met andere professionals in contact te zijn en me te laten bijscholen door middel van cursussen.

 

Ik woon met mijn partner in Hilversum en samen hebben we een hoogbegaafde zoon.

 

Wil je een keertje kennis met me maken? Neem contact met me op!

 

Ik ben geinterviewd door de Gooi en Eembode! Hier kan je het artikel lezen.